Рафаел Надал обяви сензационно, че ще пропусне „Уимбълдън“ и летните олимпийски игри в Токио. Носителят на 20 титли от Шлема разкри, че физическото състояние  не му позволява да вземе участие в следващите два големи турнира.

„Уимбълдън“ ще се състои от 28 юни до 11 юли, а Олимпиадата е от 23 юли до 8 август.  

“Здравейте, взех решение да не участвам на "Уимбълдън" и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше лесно, но след като послушах тялото си и обсъдих физическото си състояние с моя екип, смятам, че е правилното решение. Целта е да удължа максимално кариерата си и да продължа да правя това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо възможно ниво и да се боря за професионалните и личните си цели в конкуренцията на най-добрите играчи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Фактът, че в програмата има само две седмици разлика между “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”, не прави добра услуга на тялото ми след винаги тежкия сезон на клей. В последните два месеца положих много усилия, така че решението ми да си взема почивка е с мисъл за бъдещето.

Искам да изпратя специални поздрави към феновете си по света, особено на тези във Великобритания и Япония. Олимпиадата винаги е значела много за мен и е била приоритет в плановете ми. Бях част от нея цели три пъти и имах честта да бъда знаменосец на страната си”, написа Надал в профила си в "Туитър".

Последният мач на Рафа бе на полуфинала на „Ролан Гарос“. Носителят на 13 титли от Откритото първенство на Франция загуби от Новак Джокович с 6:3, 3:6, 6:7, 2:6.

По всичко личи, че Надал ще хвърли сили върху подготовката и участието на US Open от 30 август до 12 септември.