С родопски гайди и погача бяха посрещнати на летище София състезателките ни по борбата, на Олимпийските игри в Токио. Евелина Николова трудно сдържаше емоциите си пред десетките хора, които ги очакваха на родна земя. Тя сподели, че гледа с оптимизъм към следващата Олимпиада в Париж след три години. 

“В момента се чувствам много щастлива, понеже видях усмивките на всички тези хора, които ме посрещнаха. Видях и всички съобщения, които ми писаха. Вече започвам да усещам какво към постигнала”, заяви Евелина Николова  пред журналистите.

“Успях, извоювах си го, преборих се - това бяха думите, които си казах след спечелването на бронза. Пътят беше много труден, много дълъг, но в същото време имах и много прекрасни моменти. Бих казала, че си заслужаваше всичко”, сподели още тя.

28-годишната Евелина не мисли да спира с борбата и да се задоволява с постигнатото досега.

“Токио е един трамплин за мен. Париж е съвсем скоро, само след три години, така че ще се опитам там да взема олимпийското злато”, амбицирана е тя.

Николова разкри, че е имала моменти, в които й се е искало да се откаже.

“Тежко винаги има, но аз се радвам, че имам правилните треньори и хора до себе си, които успяват да ме държат спокойна и да ме мотивират смело да гоня мечтите си. След загубата на полуфиналите бях доста разочарована, но тогава поговорих със старши треньора на националния отбор Петър Касабов и с личния ми треньор Мирослав Гочев, които ми казаха да се успокоя, защото ми предстои борба за бронзовото отличие”, разказа Евелина.

“Сега ще си взема малка почивка и след това продължаваме подготовка, защото имаме още състезания до края на годината”, добави Николова и благодари за подкрепата на Касабов, Гочев, Българската федерация по борба, Министерството на младежта и спорта и созополския клуб, в който се подготвя.

“Благодарение на всички тях сега имаме този медал”, завърши тя.