Японката Ута Абе, която преди 10 дни навърши 21 години, спечели олимпийската титла в джудото в категория до 52 кг на Игрите в Токио. Още по-впечатляващото и невиждано до момента е, че само половин час след триумфа и със злато се окичи и брат й Хифуми Абе, който е на 23 г. 

На финала Ута Абе победи французойката Амандин Бушар с ипон за 8:27 минути. Въпреки скромната си възраст японката не влезе на Олимпийските игри с празна визитка, тъй като тя е световна шампионка в същата категория през 2018-а година в Баку и през 2019-а година отново в Токио. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

26-годишната Бушар има доста повече опит зад гърба си и този сезон може да се определи като успешен за нея, защото стана европейска шампионка в Лисабон и спечели световния "Мастърс" в Доха (Катар).

На полуфинала французойката беше безмилостна и свали на земята с ипон Фабиен Кохер (Швейцария) само за 16 секунди. На финала обаче японката показа повече концентрация и я победи, за да донесе златото на домакините.

Бронзовите отличия са за Челси Джилс (Великобритания) и Одет Джуфрида (Италия). 

Половин час след големия успех дойде мигът и на брата на Ута - Хифуми Абе, който е двукратен световен шампион. Той спечели титлата в категория до 66 кг. 23-годишният японец победи на финала Важа Маргвелашвили от Грузия с "вадзари".

Бронзовите медали спечелиха Ба-Ул Ан (Южна Корея) и Даниел Каргнин (Бразилия).
 

Снимки Getty Images/Guliver: