Българската надежда в плуването Йосиф Миладинов е доволен от силното си представяне в сериите на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. 18-годишният талант от Пловдив се класира за полуфиналите с шести резултат, което го поставя в позицията да атакува и финал на най-големия спортен форум на планетата. 

По-рано днес Миладинов спечели шеста серия с време 51.28 секунди, като успя да победи идола си Чад льо Кло.

"Беше ми леко, но не прекалено леко. Надявам се утре на полуфиналите да плувам още по-добре. Имам много голяма конкуренция тук и се надявам да се класирам на финал. Имам доста резерви при пипането, така че ще работя върху това още малко утре сутринта и ще видя дали ще ми се получи. Времето между квалификациите и полуфиналите е малко, но мисля, че психически ще го преодоля и ще се представя добре", каза пред БНТ Йосиф Миладинов.

"Беше доста приятно изживяването да плуваме един до друг с Чад льо Кло, надявам се да се повтори това", подчерта българинът. 

"Беше прекрасно плуване за първия ми старт на Олимпиадата. Надявам се да има финал, имам някакво вътрешно чувство, че мога да го направя, така че няма да се откажа", заяви oще Миладинов. 

Полуфиналът му ще бъде утре сутрин в 4:30 часа българско време.

"Не знам какво време ще ми трябва да финал. Ще видим как ще се чувствам. Става въпрос за сутрешно плуване, което е по-различно. Всичко е възможно. Не мисля, че мога да се преборя за медал. Ако го направя, ще съм прекалено щастлив. Не мога дори да го опиша. Надявам се да се класирам за финал, а оттам нататък каквото иска да става. Ако не успея, пак няма да съм разочарован", допълни той. 

Йосиф Миладинов трябваше да стартира и в сериите на 100 метра свободен стил, но обясни, че с треньора му са решили да пропуснат дисциплината, за да се концентрират върху бътерфлая.