Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира по спортна гимнастика за мъже на Игрите в Токио. 20-годишният талант, за когото това беше дебют в Олимпиада, се изяви на всичките шест уреда, въпреки че беше измъчван от сериозна контузия на глезена на десния крак. Както е известно, той тръгна за Япония с травма и не се отказа от участие.

Хъдълстоун събра сбор от 74.265 точки, след като получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка. Той завърши на 37-ото място в многобоя, като не успя да събере нужните точки, за да влезе в топ 24 и да се класира за финала в многобоя.

След състезанието Хъдълстоун обяви, че е играл с изваден глезен и разкъсани връзки в глезена на десния крак. 

Дейвид прикова вниманието и с новината, че ще вдига сватба с любимата си Ерика Зафирова. Както вече писахме, едно от златните момичета в ансамбъла ни по художествена гимнастика, която също е в Токио, каза "да" на Дейвид. 

Пред камерата на БНТ Хъдълстоун коментира представянето си и пожела успех на Ерика Зафирова. "Годенице моя, пожелавам ти да си изиграете съчетанията, да си вземете заслуженото и да се върнете щастливи, да се почерпим. И да знаеш, че догодина те чака сватба", обяви гимнастикът.

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Самото състезание не протече така, както пожелах. Подготовката преди Олимпиадата беше доста добра, но на самата Олимпиада не се случи това, което исках. Не мога да кажа, че съм недоволен, защото това ми е първа Олимпиада. Щастлив съм, че съм тук. Знам през какво съм минал, за да стигна до тук. Това е една първа крачка за мен, за да стигна върха", каза Хъдълстоун.

"Физическото състояние мога да кажа, че не е добре, говорейки за крака си. Заради самата контузия се плаша от самите приземявания, от самитe отскачания. Доста попречи психически, но се опитах да го преодолея", обясни той. 

"Следващата ми цел е Париж 2024 г., но преди това имаме много състезания. Искам това да ми бъде едно стъпало за медали, финали и големи постижения, защото знам, че мога. На 20 години съм, имам много пред себе си, много арсенал от упражнения, мога да кача много ниво като съчетания. Стига да няма контузии, мисля, че мога да съм от топгимнастиците в целия свят", добави Дейвид Хъдълстоун.


* Снимка: Getty Images/Guliver