Първият български полуфиналист от плувците ни на Олимпиадата в Токио Любомир Епитропов изрази задоволство от националния си рекорд на 200 метра бруст и мястото си сред първите 16 на най-големия спортен форум на планетата. Талантът сподели емоциите си след успеха, като си позволи да критикува хейтърите.

"Изключително съм доволен. Можех още повече, но съм радостен от факта, че това време ме докара до полуфиналите. Слизане под 2:10 мин. за първи път. Не мисля, че ще има път, в който да съм доволен на 100 процента, освен ако не е световен рекорд", каза пред БНТ Епитропов. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Обемът, който направих преди самата Олимпиада - подготовката беше съсредоточена специално за 200 метра. Подобрихме малко подводните, но като цяло подготовката ми беше насочена към 200. За тази Олимпиада целта е изпълнена за мен, нататък всяка едно по-предно класиране ще е добре дошло", продължи Епитропов. 

Той благодари специално на българската делегация и отправи послание към критиците на родните спортисти: "Искам да благодаря на целия екип, който е тук – цялата делегация, защото те са едни от малкото, които истиски ни подкрепят. А на хората, които оплюха всички състезатели на тази Олимпиада, мога само да им кажа “наздраве” и “лека вечер”.