САЩ поднесе една от най-големите неприятни изненади, след като няма да участва на финала на лятната Олимпиада в мъжката щафета 4х100 метра.  Американските спринтьори се провалиха с гръм и трясък, завършвайки на срамното шесто място в своята серия и са аут от битката за разпределението на медалите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Разполагаме с тримата най-бързи спринтьори в света през годината, а сега останахме извън борда на Игрите в Токио. Това е исторически срамен случай“, пишат местните агенции.

Трейвън Бромел, Фред Кърли, Рони Бейкър и Крейвън Гилеспи завършиха с резултат от 38.10 секунди в своята серия, където бяха изпреварени от Китай, Канада, Италия, Германия и Гана.

“Просто не си свършихме работата днес. Това е всичко”, призна Кърли. 

Легендарният спринтьор Карл Люис, който беше част от отборите на 4 по 100 м, спечелили злато през 1984 и 1992 г., избухна в  “Туитър”.

“Системата за предаване е грешна, атлетите бягат с грешни крака и беше ясно, че няма лидерство. Беше тотален срам и е напълно неприемливо за американски отбор да изглежда по-зле от децата, които видях”, написа  Люис.

С най-добър резултат за финала се класира Ямайка – 37.82 секунди, втори е Китай – 37.92 секунди, колкото имат и третите от Канада. На финала утре следобед ще бягат още Италия, Великобритания, Германия, Гана и Япония (38.16).