Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович допусна трето поредно поражение на Олимпиадата в Токио! След като вчера (30 юли) загуби 1/2-финала на сингъл срещу Александър Зверев, а след това отпадна на същата фаза и на двойки, днес Ноле не успя да се справи с испанеца Пабло Кареньо Буста в мач за третото място и остана без медал. №11 в ранглистата на ATP надделя над сърбина с 2:1 сета - 6:4, 6:7 (6) и 6:3.

Още от началните минути срещата бе контролирана от Кареньо Буста. Испанецът, за разлика от своя противник, видимо бе готов да даде всичко от себе си, за да намери място на подиума в Токио. Той доминираше над световния номер 1 и го поставяше в ситуации, в които Джокович беше принуден да допуска грешки, тъй като беше притиснат до ръба. Ранен пробив в полза на ибериеца се оказа ключов за развоя на сета, като Ноле не успя да възвърне паритета в геймовете и така изостана в общия резултат. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Само сет делеше Кареньо Буста от бронза в Токио, но именно чувството, че е толкова близо до успеха му изигра лоша шега. Макар и да продължи да се представя на много високо ниво, испанецът избра да бъде по-предпазлив и така на моменти бе в ролята на изоставащ по време на разиграванията. До пробиви така и не се стигна и частта трябваше да се реши в тайбрек.

Дългият гейм започна по-добре за Джокович, който излезе напред в резултата с 4:2, но авансът му бързо бе заличен.Джокера бе притиснат до ръба, ала както винаги перфектно се справи с напрежението и след като спаси мачбол при 5:6, успя да приключи сета в своя полза. 

В решаващия трети сет интригата изцяло отсъстваше. Пабло Кареньо Буста надиграваше своя противник във всеки един аспект от играта си и не му позволи по никакъв начин да се бори за спечелването на мача.

Изтощен и недоволен от случващото се на корта, лидерът в световната ранглиста допускаше нетипични за себе си непредизвикани грешки и след като спечели едва три гейма, Джокович се предаде и остана на четвъртото място в надпреварата. 

Ноле има още един шанс за медал, след като по-късно днес за бронзовото отличие на смесени двойки заедно с Нина Стоянович. Техни съперници са австралийците Джон Пийрс и Ашли Барти.