Плувкинята Диана Петкова дебютира на Олимпийски игри с осмо време в серията на 100 м бруст. Тя стартира лошо и остана последна в серията. 

Серията спечели Котрина Тетеревкова, а втора и трета са Ана Едент и Аткинсън. Утре Петкова ще плува на 200 м съчетано, където е силата й.

“Имам доста по-добро време, но мисля, че като за първи старт съм доволна и ще се съсредоточа за по-силната си дисциплина. Мисля, че ще съм по-спокойна, усетих атмосферата, ще успея да се наглася за следващия си старт. Доста съм развълнувана, това ми е първо участие на олимпиада. Очаквах това представяне, защото не се чувствах много добре на бруста, но се надявам това да не ми повлияе за представянето ми на 200 метра съчетано утре. В мерките няма нищо по-различно от другите състезания, дори тук можем да излизаме навън, за разлика от Европейското първенство. Надявам се утре да изплувам добре 200 м съчетано и тогава ще посветя това свое плуване на някого”, каза Петкова пред БНТ веднага след дебютното си участие на олимпийски игри.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)