Йосиф Миладинов, който се класира за финал на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио, призна, че не е успял да спи добре след сериите вчера. 

18-годишният пловдивчанин даде време 51.06 секунди в първия полуфинал, в който беше победен единствено от олимпийския първенец на 200 метра бътерфлай и европейски шампион от Будапеща 2021 Крищоф Милак (50.37 секунди). 

Финалът на 100 метра бътерфлай с участието на Йосиф Миладинов в Токио ще бъде в събота (31 юли) от 4:30 часа българско време. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Радвам се, че успявам да представя България на такова ниво. Да, мотивира ме и се надявам утре да съм още по-добре. Винаги ми е проблем, че тръгвам бавно, но утре ще дам всичко от себе си да тръгна по-бързо. Не знам дали тези пред мен са победими. Надявам се да направя добро плуване, да се изкефя и да сме живи и здрави", каза пред БНТ Миладинов след успешното плуване.

"Малко неспокойна нощ беше, тъй като не можах да спя. Спах около 4-5 часа, но все пак плувах до времето ми, до рекорда ми. Надявам се утре да съм си отпочинал по-добре и да мога да си подобря времето. Не мисля за конкуренцията. Чувствам се страхотно", коментира пред пратеника на БТА в Токио младият ни плувец.

"Надявах се да сляза под 51 секунди, но пак съм доволен. Следващата ми мечта... ще се радвам да направя нещо за България, нещо, което ще се запомни. Ако не стане, имам още много Олимпиади пред мен, така че няма да съм разочарован", добави Миладинов.