Щангистът Божидар Андреев се разплака, след като не успя да стигне до медал на Олимпиадата в Токио. Той сподели, че е искал да зарадва треньора си Пламен Братойчев, който преди дни загуби дъщеря си Преслава. Младата майка почина след дълга борба с рака.

24-годишният Андреев завърши пети в категория до 73 килограма, като се включи в състезанието и с контузия.

"Трагедията доста ми повлия. Всеки ден мислех за нея. Израснал съм от малък с нея, тя е три години по-голяма от мен. Тя беше нашата голяма звездичка. Това ми беше много трудно да го понеса и да повярвам, че се е случило. За мен тя още е жива, тя е в сърцето ми и винаги ще остане там. Спечелването на медал ми беше обещанието към нея и към треньора ми. Не можах да го изпълня", каза със сълзи на очите Андреев.

"Дойдох за медал, надявах се да стана поне трети. Имах проблем с рамото и поради тази причина и някои други не успях да вдигам на максимум. Надявам се да се поправя в следващите състезания, които ми предстоят. След три години пак има Олимпиада и се надявам там да постигна това, което трябва. Живот и здраве в Париж ще постигна много повече от това, което днес направих", каза още най-добрият ни щангист.

"В последния опит много исках да вдигна. Избързах, много избързах, не можах да направя нормално опита. Поради това малко се разколебах и изтървах щангата. Не можах да се справя. Имах едно голямо обещание към треньора ми, че ще дам всичко от себе си, че ще постигна това, което трябва. Не успях и се извинявам за това, което направих. Но занапред се надявам да го постигна", завърши Андреев.