Щастливата Стойка Кръстева, която гарантира на България втори олимпийски медал от Токио, коментира победата си над Юан Чанг (Китай) в категория до 51 кг на четвъртфиналите на боксовия турнир. Както е известно, в олимпийския бокс няма мачове за третото място, а състезателите, загубили своите полуфинали, получават бронзови медали.

“Най-важното за успеха е дългогодишният труд и екипната работа. Всеки си изгражда различна стратегия - в случая нашата беше по-добра и печеливша. Комбинацията от удари е тактиката, която ми е изградил треньорът. Аз съм длъжна като състезател да изпълнявам неговите нареждания и смятам, че това е разковничето да се поздравим с успеха“, обяви Кръстева пред БНТ.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Още на тръгване от България казах, че сме тренирали достатъчно и сме много подготвени. Надявам се да успеем да покажем всичко, което сме изградили през последните години. Какъв ще е медалът, времето ще си покаже. Знаем доста за съперничката на полуфинала”, добави българската боксьорка.

На полуфиналите Стойка Кръстева ще се бие срещу японката Цукими Накими. Мачът по програма е на 4 август (сряда) от 8:15 часа българско време.