Журналист, отразяващ Олимпиадата, шокира тенисиста Даниил Медведев с въпрос за руските атлети. Световният №2 бе запитан дали сънародниците му биват приемани като измамници от останалия свят на Игрите в Токио.

Както е известно, руските атлети се състезават под олимпийски флаг и не могат да слушат химна си, както и да развяват своето знаме, ако спечелят медал в дадена дисциплина. Те официално не играят за Русия, а под названието Руски Олимпийски комитет. Причината - наказанието, което бе наложено на най-голямата държава в света заради множеството случаи на допинг скандали с нейни състезатели. По този начин обаче забраната може да бъде заобиколена и спортистите да участват на всякакъв вид международни форуми.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Медведев отвърна, че за пръв път в живота си възнамерява да не отговори на въпрос и дори каза на репортера да се засрами от себе си. Яростта на тенисиста стигна дотам, че поиска уволнението на скандалния медиен представител. Руснакът ясно заяви желанието си да не вижда никога повече този човек.

„За пръв път в живота си няма да отговоря на журналистически въпрос. Би трябвало да се срамуваш от себе си. Мисля, че трябва да отстраните този човек от Олимпийските игри. Не искам да го виждам повече“, отсече световният №2 в тениса.

Екшънът се разигра след мача на Медведев с италианеца Фабио Фонини, спечелен с 6:2, 3:6, 6:2 от руснака.