Австралийски спортисти са нанесли щети на стаите си в олимпийското село в Токио, докато техни съотборници се били с "недопустимо поведение" по време на полета за завръщане, съобщиха от Олимпийския комитет на страната.

Атлетите са изпочупили леглата си и са направили дупки в стените, но няма да понесат наказания, след като са се извинили, обяви шефът на делегацията на Австралия Ян Честърман. Той обаче не разкри имената на провинилите се атлети.

"Някои млади хора направиха грешка, те оставиха стоите си в недопустимо състояние", каза Честърман. Но той уточни, че щетите са "малки". "Стаите не са съсипани при всяко положение", защити се австралиецът.

"Това е книга като в доброто старо време: добри млади хора правя грешка. Във втори том добрите млади хора са изпълнение с угризения и в трети том те са научили от грешката си и са станали по-добри хора", каза Честърман.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Отборът по ръгби пък съобщи, че започва свое собствено разследване, след като бе информиран, че австралийски състезатели по ръгби и футбол са имали "недопустимо" поведение по време на обратния полет.

"Ръгби Австралия очаква най-високите стандарти от всичките си служители, които да изповядват ценностите на играта - уважение, почтеност, страст и отборна работа", се казва в позиция на отбора.

"Много е разочароващо, но федерациите по ръгби и футбол ми заявиха, че подобно поведение е недопустимо в техните спортове и искрено се извиниха на Австралийския олимпийски комитет", коментира изпълнителният директор на комитета Мат Керъл.