Mоже да сме малка държава, но сме много силен народ! Думите са на Стойка Кръстева, която днес стана олимпийска шампионка по бокс.

Тя триумфира по безапелационен начин в категория до 51 килограма, като на финала надви туркинята Бусе Наз Чакъроглу с единодушно съдийско решение.

"Радвам се, че целият свят остана под една малка България. Станаха, изслушаха химна ни, така че това ме прави щастлива и горда", сподели пред bTV Кръстева, която влиза в историята, защото е първата българка, която печели олимпийски медал в бокса. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Това е най-трудното ми състезание. И в петте мача имах много тежки съперници, които трябваше да преодолея", обясни Стойка, която е родом от плевенското село Върбица.

"Целта беше да дойдем и да вземем златния медал. Нещата се получиха много добре заради целия екип. Все още не разбирам какво съм направила, може би трябва да мине малко време, нека да отшуми еуфорията", каза Кръстева.

"Може да сме малка държава, но сме много силен народ. Винаги, когато искаме и си подадем ръка, можем да постигнем всичко. Посвещавам тази титла на България", добави щастливата Стойка Кръстева.

Активът ни до момента на Олимпиадата в Токио е пет медала, от които два златни - на Стойка Кръстева и Ивет Горанова в каратето. Антоанета Костадинова спечели сребро в спортната стрелба, Тайбе Юсеин и Евелина Николова извоюваха бронзови отличия в борбата.

Снимки: LAP.BG