Българският плувец Йосиф Миладинов завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай на олимпийските игри в Токио.

Той премина дистанцията за 51,49 секунди и изостана на 2,04 от новия олимпийски шампион Кейлъб Дресъл. Резултатът на Миладинов го остави само на 0,75 секунди от медал на Олимпиадата.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Американецът спечели златното отличие с време от 49,45 секунди, което е нов световен рекорд. 24-годишният американецът плува с 0,05 секунди по-бързо от собственото си най-добро постижение на планетата, поставен през 2019 г. За Дресъл това е трети олимпийски златен медал от Токио, след като беше първи на 100 метра свободен стил и в щафетата на 4х100 метра свободен стил.

Втори завърши Крищоф Милак от Унгария, който изостана на 0,23 секунди от американеца. Постижението на унгареца е нов европейски рекорд в дисциплината. С бронза се окичи Ное Понти от Швейцария, който финишира за 50,74 секунди.

„Не се чувствам много добре. Не успях да си подобря времето, но гледам напред. Тежко беше, очевидно не съм си починал. Едва си изкарвах ръцете от водата. Психически бях добре за старта, но явно физически не бяха добре нещата. Сега искам да си почина добре. Искам да благодаря на всички в България, че ме подкрепяха от началото. Съжалявам, че не успях да подобря времето си. Сега ще си почина малко и продължавам с лагерите и централизираната подготовка. Това със сигурност не е последното ми състезание“, заяви Миладинов пред БНТ след олимпийския финал.