Българската делегация дефилира под номер 152 в бляскавата церемония, с която бяха официално открити 32-рите Летни олимпийски игри в Токио. Близо два часа след старта на грандиозното събитие, към което цял свят е приковало погледи, нашите влязоха в стадиона, за да участват в Парада на нациите.

Знамето на България беше развято от най-титулуваната ни олимпийка - 49-годишната Мария Гроздева, носителка на пет олимпийски медала в спортната стрелба, два от които златни, както и 18-годишният плувец Йосиф Миладинов, който тази година прави най-успешната година в кариерата си - спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай на европейското първенство за мъже в Будапеща и две европейски титли за юноши в Рим - на 50 и 100 метра бътерфлай. 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Българската делегация не беше в пълния си вид, тъй като някои от състезателите още не са пристигнали в Токио, а гимнастичките са на лагер в Мураяма. 

За легендарната Гроздева това ще е рекордно седмо участие на олимпийски игри - тя ще стане българската спортистка с най-много участия на форум под петте преплетени кръга, докато за Миладинов това е дебют на големия форум.  

Припомняме, че България има 42-ма състезатели в 14 вида спорт в Токио. 

Ето на кого се падна голямата чест ВИДЕО

Бляскавата церемония протече при необичайна обстановка заради коронавируса, което наложи за първи път форум под петте преплетени кръга ще се проведе без публика. Един от най-оптимистичните сегменти по време на откриването на Игрите в Токио беше озаглавен "Животът продължава". Целта му е да се вдъхва надежда и вяра на хората по цял свят за по-добри дни в бъдеще. 

Началото на церемонията започна с 694 салюта за първите зари. След това домакините от Япония заложиха на ефектни изпълнения как спортистите успяха да съхранят себе си и здравето си по време на пандемията, тренирайки от домовете си без треньори. 

Впечатляващо беше и изпълнението на 1824 дрона, които оформиха земното кълбо в небето над Олимпийския стадион. 

Гледай на живо ТУК!!!