ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал размаза Ливърпул с 14:3 в мач от английското първенство във възрастова група до 16 години. В герой на двубоя се превърна 15-годишният нападател на „артилеристите“ Чидозие Оби-Мартин, който вкара 10 гола.

За Оби-Мартин се знае, че е един от големите таланти в клубната академия на лондончани, като през този сезон е играл за формациите до 18, до 19 и до 21 години. Микел Артета дори го взе няколко пъти в тренировките на първия отбор.

Записът от головете на Чидозие Оби-Мартин се превърна в хит в различните платформи за споделяне на видеоклипове, както и в социалните мрежи.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

13-годишният Макс Дауман добави две попадения и три голови подавания за Арсенал. Андре Анус добави едно попадение и четири асистенции. Луис Зечевич-Джон също беше точен.

Чидозие Оби-Мартин е национал на Дания във възрастова група до 17 години, тъй като е роден в Глоструп. Той е с нигерийски корени и в африканската държава се надяват, че футболният талант ще предпочете да играе за представителния тим на „суперорлите“ при мъжете.

Оби-Мартин на 29 ноември ще навърши 16 години. Той няма как да подобри рекорда за най-млад играч във Висшата лига, поставен от таланта на Арсенал Итън Нванери през миналия сезон. Халфът влезе в игра в мача срещу Брентфорд (3:0) на 15 години, пет месеца и 28 дни.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!