ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Австралийкият тенисист Марк Полманс бе изхвърлен от квалификациите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай, след като уцели съдията на стола с топка при спряла игра.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

26-годишният Полманс, който е 140-и в световната ранглиста по тенис, пропусна мачбол в мача си с италианеца Стефано Наполитано и в гнева си изпрати топката с все сила в тялото на главния арбитър на срещата и едва не го свали от стола.

При резултат 7:6(3), 6:6(6-5) Полманс имаше отлична позиция да затвори мача и да се класира за основната схема, но ударът му от форхенд намери мрежата. Ядосан от отиграването си, той изстреля отскочилата топка, която за негово съжаление се заби право в тялото на съдията на стола.

За постъпката си, макар и неволна, Полманс бе моментално дисквалифициран, а така Наполитано, който е 253-ти в световната ранглиста, получи по служебен път място в основната схема.

Случката с Полманс породи спомени за дисквалификацията на Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ през 2020 година. Тогава, в края на първия сет на мача си с испанеца Пабло Кареньо Буста от четвъртия кръг, Джокович уцели с топката една от съдийките на страничните линии. Сърбинът бе отстранен от турнира и бе лишен от дяла си от наградния фонд, който бе 250 000 долара.