ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Традиционно коледно състезание набира все по-голяма популярност. В испанската столица Мадрид се проведе 11-ото издание на Състезанието на Дядо Коледа.

Тази година надбягването на 5 км, което се провежда всяка година на 24 декември, предизвика небивал интерес и в него се включиха 7500 участници от различни възрасти. Награди се дават на първите трима при мъже, жените и във възрастова група до 12 години.

Дори и за зрителите емоцията е голяма, тъй като не се случва всеки ден да видиш как покрай теб минават хиляди хора, облечени като Дядо Коледа. Допълнителна атракция е изкуственият сняг, който падаше на стартовата линия.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

За мнозина от записалите се за участие това е просто един приятен повод за разходка в празнично облекло. Някои бяха със своите деца, а дори имаше такива, които участват заедно със своите домашни кучета.

Самото състезание е благотворително. Всички приходи, събрани от таксите за участие (14,6 евро на човек), ще бъдат дарени на една от програмите на Червения кръст за подпомагане на младежи.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!