Челси спечели с 1:0 при визитата си на Мидълзбро в среща от 12-ия кръг на английската Висша лига и се изкачи на върха във временното класиране с 28 точки и една повече от Ливърпул и Манчестър Сити. Единственият гол вкара Диего Коста (41). Това бе шеста поредна победа за „сините” от Лондон за първенство (г.р. 17:0) и седми пореден успех срещу този съперник.

Домакините бяха равностойни на именития си съперник в началните минути и на няколко пъти застрашиха вратата, пазена от белгийския страж Тибо Куртоа, който обаче не трябваше да се намесва решително при нито една от ситуациите.

Лека полека „сините” от Лондон започнаха да овладяват инициативата и в 28-ата минута можеше да поведат в резултата, след като Виктор Моузес намери Педро в наказателното поле на Боро. Ударът на испанеца обаче бе спасен от сънародника му Виктор Валдес.

В 41-ата минута след центриране от ъглов удар Диего Коста се ориентира по-бързо от защитниците на домакините за висока топка и я прати във вратата на Валдес.

След почивката домакините по-често поглеждаха към вратата на Куртоа в опитите си да стигнат ди изравнителен гол. Гостите контраатакуваха и предна от тези атаки в 63-ата минута Педро шутира, а топката се удари в напречната греда. Малко след това и Виктор Моузес направи пропуск, след като се бе озовал на добра позиция.

В 77-ата минута Алваро Негредо бе близо до изравнителен гол, но точният му удар бе отразен с вещина от Тибо Куртоа. До края на мача домакините продължиха да търсят изравняването, а гостите разчитаха на контраатаки и разиграване на топката за бавене на времето.

След шестата си поредна победа за първенство със 17 реализирани гола и нито едно допуснато попадение Челси отново е на върха във временното класиране с актив от 28 точки и една повече от преследвачите Ливърпул и Манчестър Сити. Мидълзбро е на 15-а позиция с 15 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!