Шампионът Ювентус записа втора поредна победа за началото на сезона в италианската Серия „А”. „Старата госпожа” спечели трудно с 1:0 при визитата си на Лацио в среща от втория кръг на шампионата. Това е пети пореден мач, в който „орлите” не могат да вкарат гол и да победят „бианконерите” във всички турнири. Победата пък е седма поредна за Юве над този съперник само за първенство.

Футболистите на Масимилиано Алегри очаквано имаха преимущество на „Олимпико” в Рим, но така и не съумяха да преодолеят отбраната на домакините през първата част.

След почивката в герой за гостите се превърна германският халф Сами Кедира, който в 66-ата минута бе изведен чудесно от Пауло Дибала в наказателното поле на домакините и вкара победният гол за Ювентус.

Малко преди това в игра за шампионите се бе появил аржентинецът Гонсало Игуаин на мястото на Марио Манджукич. До края на мача обаче нито Игуаин, нито някой от останалите му съотборници успяха да реализират попадение, с което да направят успеха на „бианконерите” по-убедителен.

След победата си Ювентус има пълен актив от 6 точки. Лацио е с 3 точки в актива си. 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!