Лацио победи като гост Палермо с класическото 3:0 в среща от 32-ия кръг на италианската Серия „А”. Българският национал Ивайло Чочев изгледа срещата от резервната скамейка на домакините. Това бе дебютен мач за новия наставник на Лацио Симоне Индзаги, който замени на поста уволнения след загубата от Рома (1:4) Стефано Пиоли.

Мачът бе прекъсван на няколко пъти заради феновете на тима от остров Сицилия, хвърлящи бомбички по терена. „Орлите” от Рим поведоха с два гола разлика още след първия четвърт час, след като на два пъти за тях се разписа Мирослав Клозе (10, 15). Така германецът има вече 5 попадения за Лацио от началото на сезона във всички турнири, след като дълго време го преследваше голова суша.

След почивката гостите продължиха да доминират и затвърдиха успеха си с трето попадение, дело на бразилеца Фелипе Андерсон (72), разписал се след асистенция на Клозе.

С победата си Лацио събра 45 точки и се изкачи на осмо място във временното класиране. Палермо остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция с 28 точки, колкото има и 17-ия Карпи, но е с по-лоша голова разлика.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!