Ръководството на Локомотив (Пловдив) почете легендите си, които са допринесли с изявите си за добрите мигове на клуба през първите 90 години от неговото съществуване. Това се случи на почивката на контролата със Спартак (Миява), спечелена с 1:0 след гол на Мартин Камбуров.

Мачът между "смърфовете" и гостите от Словакия отбелязва 90-годишнината на Локомотив, а в почивката му плакети получи всички заслужили имена. Живата легенда Христо Бонев бе първият награден на пистата, но най-трогателно беше награждаването на друг символ на Локомотив - големият Аян Съдъков, който се разплака, докато беше бурно аплодиран феновете.

Президентът на клуба Христо Крушарски се качи в ложата, за да даде лично наградата на Садъков, който страда от коварна тежка болест и в момента е неподвижен.

Бившият национал беше силно развълнуван от оказаната му чест. Мигът ще остане завинаги в сърцата на всички локомотивци, които се молят техният идол да пребори болестта. Всички присъстващите в двата сектора скандираха силно "Аян Садъков, Аян Садъков!".

Вижте трогващите кадри: