Треньорът на женския ни волейболен национален отбор Марчело Абонданца демонстрира спокойствие на заминаване за Унгария, където на България предстоят решителни мачове за класиране на Евроволей 2013. Утре от 17:00 часа волейболистките ни се изправят срещу Чехия, като при успех ще направят решителната крачка към класирането.

„Много е важно, че във Варна ги бихме. Повярвахме в нашите сили и възможности. Сега ни предстои още една война, още една битка, която започва още от първия ден с Чехия. Със сигурност на 13-и е истинският мач! След края на срещата с Чехия ще могат да се правят сметките. Целта е една – отиваме, за да бием Чехия! След това другите мачове са лесни. Ще бием съперниците", оптимист е Абонданца, визирайки Латвия и Унгария, които нашите разбиха с по 3:0 гейма в квалификациите във Варна миналата седмица.

"Европейското все още е много далеч, двубоят с Чехия е този, който или ни приближава или отдалечава от Евро 2013. Ние имаме много силно желание да отидем на това първенство и със сигурност ще отидем!“, продължи селекционерът на България.

„Няма звезди, няма индивидуалности, има само отбор. С тази идея започнахме сезона и винаги пред нас е било като верую. Най-голямото потвърждение на това е последният ни мач с Чехия. Тогава в основната ни шестица играха разпределителката Лора Китипова и 16-годишната Гери Димитрова. Това показва, че тези, които са в най-добра форма и тези, които носят позитивната енергия, играят най-добре. Затова те са вътре в полето и играят“, каза още Марчело Абонданца.

„Показахме, че не му харесваме да губим. Откакто сме тук аз и Димо Тонев, от 24 играни мача, спечелихме 22", тупа се в гърдите италианецът.

"Момичетата показаха, че имат дух и нужната воля да искат и да могат да побеждават във всеки мач“, добави Абонданца.