Българският национален отбор по волейбол излиза срещу Италия от 19:00 часа в полуфинален двубой от Европейското първенство. Срещата ще се играе на футболен стадион - "Паркен" в датската столица Копенхаген. Нашите герои показват фантастични игри до момента и стигнаха до тук след победи над Полша и Германия.

До момента България редовно се задоволява с четвърто място на големи форуми, но тимът показа, че е готов за повече от това. Дори Камило Плачи отсече: "Не искаме дървени медали!".

Време е момчета! Време да накажете Италия, време да покажете на какво сте способни, време да газите! Адзурите сънуват кошмари заради Цветна Соколов, който е неудържим и води в реализаторската листа. В тима ни обаче има достатъчно качестов във всяка една зона. Тодор Алексиев, Георги Братоев, Тодор Скримов, Николай Николов и Виктор Йосифов ще оформят останалата част от стартовата шестица.

Нашите са в серия от 3 поредни загуби от италианците. Последните ни две срещи бяха преди 2 месеца в Световната лига. Адзурите ни победиха с 3:2 гейм в мач за третото място на финалния турнир. В груповата фаза отново се срещнахме с тях, като отново загубихме, този път с 1:3, но въпреки това България излезе от групата.

България и Италия се срещнаха два пъти и на Олимпийските игри в Лондон. Нашите успяха да победят в груповата фаза с 3:0 гейма, но италианците си върнаха и ни победиха с 3:1 в мача за бронзовите медали.

През 2011 година побеждаваме Италия с 3:0 в Световната лига.

За последните 4 години сме играли още един двубой с адзурите, който завършва с категоричен наш успех с 3:0 през 2009 година на Европейското първенство.

В цялата ни история сме изиграли 45 двубоя с Италия. Балансът ни от тези срещи е 20 победи срещу 25 загуби при геймово съотношение 81:88.

Български герои, цялата страна е с вас, цялата страна ще застане пред екраните тази вечер в 19:00 часа и ще стиска палци, че приказката може да продължи. В Дания България пише своята история и е време тя да бъде с щастлив край! Кога, ако не сега?

101.jpg
БЪЛГАРИЯ
Италия
1.Георги Братоев
1.Иван Зайцев
2.Тодор Алексиев
2.Лука Ветори
3.Николай Николов
3.Томас Берета
4.Цветан Соколов
4.Емануели Бирарели
5.Тодор Скримов
5.Драган Травица
6.Виктор Йосифов
6.Иржи Ковар
Либеро – Теодор Салпаров
Либеро – Салваторе Росини
Резерви: Николай Пенчев, Данаил Милушев, Теодор Тодоров, Добромир Димитров, Валентин Братоев
Резерви: Симоне Пароди, Давиде Сайта, Кристиян Савани, Матео Пиано, Андреа Джови
Селекционер: Камило Плачи (Италия)
Селекционер: Мауиро Беруто