Волейболният треньор на България Камило Плачи направи изненадващи промени за мачовете с Русия, САЩ и Сърбия в Световната лига. Близнаците Георги и Валентин Братоев, Николай Николов и помощник-треньорът Найден Найденов няма да пътуват с тима, който заминава утре за Сургут. От там те ще заминат директно за САЩ, а след това, без да се прибират в България, акостират в Нови Сад и Ниш. Даниел Милушев също не е в тима, но това е заради контузия.

Официалното становище на волейболната федерация за изваждането на Братоеви е, че Георги не е в оптимална форма, а Валентин сам пожелал да не пътува с тима.

“Николай Николов има здравословен проблем, който изисква известно време за възстановяване. Центърът игра с болки в мачовете със Сърбия и от медицинския щаб предпочетоха да не рискуват допълнително здравето му”, допълниха от централата.

Не е тайна, че напрежението в лагера на нашите волейболисти е огромно. Те записаха 4 загуби в първите 4 мача и са на последно място в групата.След първата загуба от Сърбия Георги Братоев каза, че в тима има подтиснатост.

„Депресията е лоша болест и е трудно да се намери дори и от психолог правилната рецепта. Опитът ни показва, че правилният подход е: не мисля за проблема, за неговото решаване, а ако по този начин не успея, следва търпение. На 20 години да бъдеш депресиран, това е тъжно”, отвърна тогава Плачи пред журналистите.

Ето и състезателите, на които ще разчита Камило Плачи в следващите 6 мача:

Разпределители: Добромир Димитров, Георги Сеганов
Диагонали: Цветан Соколов и Венелин Кадънков
Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Златан Йорданов
Центрове: Виктор Йосифов, Иван Латунов, Красимир Георгиев
Либеро: Теодор Салпаров