Ръководството на Българската федерация по волейбол се събира на заседание да бистри бъдещето на националния отбор. Сбирката е провокирана от представянето на тима в Световната лига, за което се очаква да има “дърпане на уши”.

“Впечатленията от Световната лига са разнопосочни, но това е дълга тема за разговор“, заяви президентът на БФВ Данчо Лазаров пред "Труд". „Ще обсъдим представянето и трябва да се вземат мерки за бързо израстване на отбора. Защото ни предстои едно много важно състезание - Европейското първенство, както и още по-важното класиране на Олимпиадата.”

На заседанието се очаква управителният съвет да вземе решения за поставяне на конкретни цели на отбора, който е трети в Европа от миналото първенство. Първата директива е отново медал. А след 10-дневната почивка на волейболистите ще има среща на управата с тях за сериозен разговор.

“Не можем на това европейско да отиваме с нагласата само да участваме“, продължи Лазаров. „След слабите мачове от лигата се търсеше оправдание в умората. Но както всички видяхме срещу Италия, когато има истинско желание за победа, нещата се случват. Отборът ни играе на двата полюса. Трябваше да бием поляците, защото този техен отбор не е силен като онзи, който ни надигра на европейското в Турция. Не може да спасяваме ситуацията вече в критичните моменти и да се бием като героите на Шипка.”