Волейболните ни национали под 18 години отстъпиха с 0:3 гейма (22:25, 13:25, 22:25) на временния лидер Франция в предпоследния мач от Група I и така загубиха всякакви шансове за място в Топ 4 на шампионата, провеждащ се у нас. 

Финалната четворка на европейското първенство за мъже под 18 години (10-21 юли, София и Пловдив) ще се играе през уикенда в столичната зала "Левски София".

Двубоят бе наблюдаван от близо 600 зрители, както и от щаба на мъжкия национален отбор в лицето на селекционера Джанлоренцо Бленджини и помощникът му Франческо Кадеду. Италианският специалист по-рано обяви, че ще следи изкъсо изявите на всички национални състави.

Десислава Величкова направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с предходния мач. Като разпределител срещу французите започна Даниел Йений. Капитанът Петьо Иванов отново намери място сред стартовите играчи, а за либеро бе предпочетен Димитър Добрев. Останалите в игра бяха Николай Николаев, Жасмин Величков Кристиян Иванов и Константин Манолев.

Нашите опитаха да бъдат равностойни на французите в първия и третия гейм, но и в двата случая загубиха с по 22:25.

Във втората част преимуществото за съперника беше най-сериозно. 
България отстъпваше сериозно на Франция в атака и на начален удар, а двубоят продължи 69 минути.

Най-резултатен в полза на "трикольорите" стана Жасмин Величков с 13 точки. Съотборникът му Константин Манолев добави още 8 пункта.

За Франция с 15 точки завърши Ноа Роси.

Българският тим е на четвъртото място във временното класиране в Група I с три победи и три поражения. "Петлите" са на първа позиция с шестте си последователни успеха в първенството до момента. 

В последния ден от груповата фаза нашите ще се изправят срещу втория във временното класиране Полша. Двубоят е последен от програмата на Ден 7 (четвъртък) и ще започне в 20:00 ч.