Селекционерът на България Пламен Константинов говори на официалната пресконференция във Варна преди втория мач на националите срещу Иран - в четвъртък от 20:30 часа. На срещата с медиите присъстваха и наставниците на всички отбори, които играят в морската ни столица - Полша, Иран, Пуерто Рико и Куба.

"Добре дошли на всички мои колеги. Пожелавам им успешен турнир и да се наслаждават и на красотите на Варна и България", обърна се Гибона към колегите си. 

"Тук във Варна се е събрала една силна група с много силни отбори, както и с млади тимове, които имат огромна амбиция. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Да си пожелаем състезателите ни да са здрави. Да нямаме проблеми и тогава ще е в наши ръце да решаваме тактическите задачи. С формулата, която има тази година световното първенство всеки мач ще бъде решаващ. Всяка загуба се носи в следващата фаза. Ключови за класирането в следващата фаза ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че всеки един двубой ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края в самото класиране от мачовете между останалите отбори. На този етап не можем да кажем, че тази победа ще е по-ценна от друга. Всеки успех ни е нужен. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник", коментира още Пламен Константинов.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ