Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов бе на пресконференцията на селекционера Силвано Пранди и каза, че отбора иска първото място в групата. 

„Нашата група е най-силна като възможности. И трите отбора са доста сериозни като игрови потенциал. Момчетата, които попаднаха за първи път в състава също усещат великолепната атмосфера в морската столица. 17 години вече играя волейбол в националния отбор и това е специално число за мен. Причината да остана в националния отбор още малко е заради варненската публика, която ни подкрепя изключително много в домакинските мачове”, заяви капитанът на „трикольорите”.

Той допълни, че ще помогне на селекционера Силвано Пранди да се ориентира по-бързо в обстановката в България: „Другата причина да продължавам да защитавам цветовете на родината е, че искам да работя с Пранди, тъй като ще бъде полезно за мен както в личен, така и в професионален план.”

Единственият проблем пред него е контузията в рамото, която може да му попречи да играе в срещите от Световната лига. Именно заради нея той се готви индивидуално./БЛИЦ