Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира победата с 3:1 над Финландия в първия ни мач от група „Б“ на европейската олимпийска квалификация. Той заяви, че важен за стратегията ни е и резултатът от двубоя между Русия и Франция, които играят по-късно тази вечер. Утре „лъвовете“ играят със „сборная“ от 19:00 часа.

"Бяхме разучили съперника! Финландия игра на живот и смърт, но вече е аут. Ние знаехме, че ще дадат максимума. Може би имахме някои проблеми, заради новата система. В крайна сметка, победата си е победа," заяви Пламен Константинов.

"Когато играеш на някаква нова схема и необичайни постове - като двамата ни посрещачи и двете либера, които писахме полеви играчи -  липсват автоматизми. Ние сме го разработили във видео залата, но практически трябва да го въведем на мач, което създава затруднение," добави Гибона.

"Трябва да видим крайния победител от Русия-Франция, с какъв резултат ще завърши този мач. Тогава ще определим стратегията за утрешния двубой с руснаците. Неправилно насочване на силите ще ни коства шансове. Ситуацията ни задължава да изберем, не говоря да загубим мач умишлено, но трябва да направим някакъв избор, за да имаме шанс. Мисля, че е по-разумно да видим как ще завърши този мач, той може да ни подскаже някои неща," завърши Константинов.