Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов бе доволен от победата с 3:1 над Финландия в първа среща от олимпийските квалификации в Берлин. Лидерът на "лъвовете" признам че успехът е бил задължителен и поради тази причина той й неговите съотборници са били по-нервни.

"Тудно беше, защото беше задължителна победа. Знаехме, че трябва да победим на всяка цена и започнахме мача малко нервни. След лесно спечеления втори гейм малко се поотпуснахме в третия, но крайна сметка единственото, което има значение е победата. Успяхме да победим и сега трябва да се готвим и да се концентрираме да победим един от двата отбора утре или вдругиден", сподели Владо Николов веднага след двубоя.

Капитанът на България коментира и предстоящия сблсъсък с Русия, който е утре от 19:00 часа.

"Руснаците много силно срещу Финландия, не им оставиха никакъв шанс. Играят много добър волейбол, изключително добре са физически в момента, но ще видим какво ще стане днес с Франция. Утре започваме от 0:0, знаем, че те са фаворит в мача, но ние ще използваме нашите шансове. Утре ще бъдем спокойни, защото играем срещу Русия, срещу отбор, от който няма какво да губим, можем само да спечелим. На нас ни е необходима още една победа. Дали ще е утре или срещу Франция, няма значение. Надявам се утре да я постигнем", каза още капитанът на България.