Опитът за удар срещу волейболния ЦСКА отключи нов сериозен скандал. Припомняме, че преди няколко седмици по нареждане на СДВР не трябваше да бъдат допускани фенове в зала "Васил Симов" на дербито ЦСКА - Левски. Президентът и треньор на "червените" Александър Попов обаче самолично позволи на привържениците да гледат двубоя, а след това каза: "Мери се с различен аршин. Ако нашата зала не е наред, какво да говорим за останалите в провинцията."

В навечерието на полуфиналите скандалът назрява със страшна сила. Оказа се, че залите в Монтана и Кърджали не отговарят на изискванията. Ръководството на Националната волейболна лига е предложило на двата отбора, които се срещат в спор за място на финала, да играят в отговарящо на стандартите съоръжение, пише "7 дни спорт". Това обаче означава Монтана да се лиши от домакинското си предимство, което е осигурено от по-предното класиране в редовние сезон, а Арда - от подкрепата на всеотдайната публика, благодарение на която загуби само един мач вкъщи.

"Зала "Младост" в Монтана и "Арпезос" в Кърджали наистина не отговарят на изискванията", коментира директорът на Националната волейболна лига Евгени Иванов-Пушката. "Може да се направят някакви компромиси, ако двата отбора се разберат помежду си", допълни още той. Същият проблем имаше и по същото време през миналия сезон, когато Марек Юнион-Ивкони и Монтана играха на неутрален терен в Горна Малина.

Припомняме, че зала "Христо Ботев" отдавна е затворена за феновете и президентът на Левски Владимир Николов заплаши, че измества отбора в провинцията./БЛИЦ СПОРТ

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!