ЦСКА се класира на полуфиналите на Купа CEV, след като спечели Златния гейм срещу Зираатбанк с 19:17. "Червените" отстъпиха в редовния мач-реванш с 0:3, но взеха трудно решителната част.

Тимът на Пламен Константинов водеше с 24:19 в края на първия гейм, но “червените” отвърнаха с 4 поредни точки, за да отстъпят с 23:25.

Турският отбор спечели и втората част с 25:23, след като успя да направи силна серия в средата на гейма. ЦСКА водеше с 15:10, но волейболистите на Зираатбанк записаха 7 поредни точки. До края на частта се играеше точка за точка.
В третия гейм тимът от Анкара методично натрупа доста добра преднина и закономерно спечели тази част с 25:15.

Българският шампион спечели с 3:2 първия мач и това наложи изиграването на Златен гейм. При жребия за този гейм българските волейболисти предпочетоха първо да посрещат и предоставиха началния сервис на Зираатбанк.

В решителната част ЦСКА имаше минимален аванс да повежда с една точка в резултата до 5:5, когато грешка даде това предимство на Зираатбанк.
 
Турският тим получи възможност да взима аванс от две точки, след като атака на Мейо бе спряна от блокадата. ЦСКА изравни за 12:12 след успешен блок на Портуондо.
 
Последва нова успешна блокада на “червените” за 15:16. Турците не успяха да се справят с атака на Мейо, топката излезе в аут след блокадата и ЦСКА получи мачбол при 18:17. Играчите на Сашо Попов се възползваха от шанса си и след атака на Ивайло Стефанов взеха частта с 19:17.

Успехът класираха българските шампиони за полуфиналите на турнира, където ще играят с полския Кадзиержин-Кожле. Първите мачове са на 22 или 23 февруари, а реваншите - на 26 или 27 февруари./БЛИЦ