ЦСКА постигна исторически успех на волейболната сцена, след като отстрани турския Зираатбанк с треньор Пламен Константинов. „Червените” спечелиха четвъртфинала след „златен гейм” в Анкара снощи и се класираха за полуфиналите от турнира за Купа CEV.
 
БЛИЦ научи, че часове преди мача кубинецът Ясер Портуондо се ударил нелепо, докато се разхождал из улиците. Замисленият волейболен ас се цапардосал в уличен стълб и наранил главата си. След лекарска намеса раната била намазана с мехлем и затворена с лепенка. Портуондо бил спукан от бъзици от своите съотборници, които го обявили за най-разсеяния човек в отбора. Кубинецът, който носел на майтап, обаче обявил, че въпросната лепенка ще помогне и на него, и на тима в реванша с турците.
 
„Ако сте обърнали внимание, Портуондо игра с лепенка на главата. След мача той беше на седмото небе от щастие и се пошегува, че успехът ни се дължи на нейното вълшебство. Естествено, победата е плод на целия състав – на старанието и на характера, които момчетата проявиха в този изключително напрегнат двубой”, заявиха пред БЛИЦ от ръководството на волейболния ЦСКА.
 
„Червените” герои трябва да се приберат в София тази вечер с полет от Истанбул.