Селекционерът на националния отбор по волейбол ще бъде обявен днес. Очаква се решението на федерацията в ранния следобед, около 15:00 часа. Основните претенденти за горещия стол са двама – италианеца Камило Плачи и Мартин Стоев. Спрягаше се името и на Пламен Константинов, но той категорично отпада като вариант.

Както е известно, в четвъртък (14 юни) се проведе Общо събрание на волейболната федерация, на което един от вицепрезидентите Петър Кънев обяви, че Мартин Стоев е новият треньор. Няколко часа по-късно инж. Данчо Лазаров шокира всички и заяви, че треньор не е избиран, всичко ще стане ясно в понеделник, т.е. днес.

Зад кулисите на федерацията се говори, че леко предимство за поста има Камило Плачи. Според всички специалисти и ръководители той е най-правилният вариант, при който няма да има нови сътресения в отбора. С него биха работили всички, дори Владо Николов. Който не е сигурно дали ще мели брашно с Мартин Стоев при евентуално негово назначаване. Говори се, че името на Стоев нарочно е било обявено още миналата седмица, за да се види публичната нагласа, как волейболните хора ще приемат евентуалното му завръщане.

Както е известно, Плачи имаше леки здравословни проблеми и последната дума ще бъде негова, дали ще бъде готов да води отбора на финалите на Световната лига в София от 4 до 8 юли и на Олимпиадата в Лондон. Част от федерацията и външни хора като бившия капитан Пламен Константинов продължават да се надяват да склонят звездата Матей Казийски да се върне в отбора. При назначаване но Плачи за селекционер съществува подобна възможност, но ако Мартин Стоев поеме кормилото, няма никакъв шанс. Матей още миналата седмица каза, че Стоев е слаб треньор и за нищо на света не би работил с него./БЛИЦ