Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Един от двигателите на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи предизвика сериозен интерес на Летище София. “Лъвовете” се прибраха от Олимпиадата в Лондон, на която останаха на 4-о място. Не е тайна, че италианецът дава указания и дърпа конците и заедно с Найден Найденов и другият помощник Георги Петров вдигнаха отбора ни.

-Осъзнавате ли какво направихте в Лондон?
-Постигнахме голям резултат, не само през последния месец, а през всички години. Това се дължи и на предишните треньори – Пранди, Стойчев, както и сега на Найден. Всички дадоха нещо на този отбор. Не само треньорите, състезателите бяха основата на успехите.

-Цялата волейболна общественост остана изненадана от това класиране в Лондон и смята, че се дължи на вас?
-Благодаря на българския народ, който винаги е показвал подкрепа. Всички треньори, журналисти и специалисти казаха, че България е играла силно на Олимпиадата.

-Вярно ли е, че Радостин Стойчев ви е помагал за тактиката на отбора?
-Не, това не е вярно.

-Какво щеше да стане, ако в отбора бяха Матей Казийски и Андрей Жеков?
- С Матей и Андрей качеството на отбора щеше да е по-голямо, защото Матей е много голям играч от световна величина. С Андрей вариациите в атака също се увеличаваха, което би било също плюс за отбора

-А ако беше и Радостин Стойчев?
-Не знам дали щяхме да се класираме по-добре или по-зле, но Радо е голям треньор. В отбора си е спечелил всичко. С националния отбор е по-трудно да се печели. Полша взе Световната лига в София с Андреа Анастази и един месец след това не отиде дори на полуфинал на Олимпиадата.

-Ще останете ли в България?
- Договорът ми с националния отбор свършва сега. Ще имам среща с федерацията и ще видим. Аз се чувствам много свързан с националния отбор и българския народ. Отхвърлял съм важни оферти, дори може би щях да спечеля златния медал, ако не бях в отбора. Защото, когато дойдох в България, имах оферта и трябваше да замина за Русия, но избрах да дойда тук.

-Значи един луд отбор с луд треньор, който прави тактиката?
-Когато бях в болница, трябваше да се лекувам. Аз обаче отидох в залата. Това може да го направи само един луд човек или който е влюбен в отбора.

-Готов ли сте вие да бъдете треньор, а Найден Найденов да е помощник?
-Аз съм роден готов, но това не зависи от мен. Федерацията трябва да оцени.

-Ще вземете българско гражданство.
-За мен ще бъде удоволствие, аревидерчи, грация.