Сериозен зрителски интерес очакват в Берлин за олимпийската волейболна квалификация. Тя започва на 5 януари, а първият мач на нашия национален отбор е на 6-ти срещу Финландия от 16:00 часа българско време. От Европейската конфедерация заявиха, че до момента са продадени над 25 000 билета за надпреварата.

Мачовете ще се играят в "Макс Шмелинг Хале", която в Германия е наричана "Волейболния храм". Любопитното е, че това съоръжение спокойно може да бъде наречено и арената на Кубрат Пулев. Българският боксьор е излизал три пъти на ринга в "Макс Шмелинг" - на нито едно друго място не се е боксирал повече.

Първият сблъсък на Кобрата в залата в Берлин е срещу американеца Дани Батчелдер на 13 март 2010 година. Срещу него нашият постигна седмата си поредна победа на професионалния ринг. Кубрат поваля противника с технически нокаут. На 18 декември 2010 година Пулев излиза отново на арената в Берлин и печели срещу италианеца Паоло Видоц десетия си пореден успех. Третата среща на Пулев в "Макс Шмелинг" е само преди два месеца и половина - на 17 октомври 2015 година. Тогава Пулев се изправи срещу бразилеца Джордж Ариас и го победи в осем рунда. Това бе завръщането на софиянеца след загубата от Владимир Кличко през есента на 2014 година.

Сега цяла България се надява арената, на която Пулев постигна три от победите си на боксовия ринг, да донесе късмет и на момчетата на Пламен Константинов.

Избраниците на Пламен Константинов:
Разпределители: Георги Братоев, Любомир Агонцев
Посрещачи: Тодор Скримов, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров, Методи Ананиев
Диагонали: Владимир Николов, Николай Учиков
Центрове:
Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров
Либеро: Теодор Салпаров, Владислав Иванов, Мартин Божилов

Първият мач на България е срещу Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа е срещата с Русия, а на 8 януари играем с Франция от 18:00 часа.

В Група „А“ на турнира в Берлин са домакинът Германия, световният шампион Полша, Сърбия и Белгия.

Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за 3-о място и финал. САМО ПОБЕДИТЕЛЯТ от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Заелите 2-о и 3-о място отбори се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. До този момент четири тима вече си осигуриха участие на Игрите в Рио де Жанейро. Това са домакинът Бразилия, САЩ, Италия и Аржентина.

6_1.jpg

7.jpeg

8.jpg

9.jpg