Националният волейболен селекционер Пламен Константинов готви нестандартни решения заради проблемите около състава си. Треньорът трябва да избере тима за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин, която ще бъде от 5 до 10 януари.

По всичко изглежда, че треньорът ще избере варианта да замине с трима диагонали за сметка на един от центровете. Така България ще замине с трима блокировачи - Виктор Йосифов, Теодор Тодоров и Николай Николов.

Дилемата на поста диагонал идва от състоянието на Цветан Соколов, който наскоро се завърна след дълго лечение на контузия. Константинов обаче иска да го има в наличност дори с риска той да изиграе един мач на високо ниво в Берлин.

Константинов вече обясни притесненията си, че капитанът Владимир Николов няма как да изиграе 5 мача за 5 дни, каквото ще е програмата на нашите при добро развитие в групата.

Окончателният избор на Константинов ще стане ясен в първите дни на новата година. Националите заминават за Берлин на 3 януари, където на 6-и ще изиграят първия си мач срещу Финландия. В групата са още Франция и Русия.