Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че ще има подмладяване на тима след като приключи олимпийски цикъл. Днес съставът ни се върна от Берлин, къде не успя да си осигури квоти за Игрите в Рио де Жанейро.

"След като приключи Олимпийският цикъл ще има подмладяване на отбора и ще се разчита на други хора. Играчите, които бяха в Берлин се опитаха с каквото могат да помогнат на отбора. Не можем да виним някого, че има по-ограничени възможности”, заяви Константинов.

"Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач срещу Русия. Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. Относно мача със Франция, аз не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили вече поставената цел. Руснаците определено не са в перфектно състояние, но очевидно и ние не бяхме на нивото, на което бяхме на Европейското първенство", допълни специалистът при кацането си в България.

"Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи. След мача с Финландия аз и момчетата имахме надежда, че можем да постигнем нещо повече. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво", каза още селекционерът ни.

Той отказа да коментира думите на Радостин Стойчев, че едно подмладяване на отбора ще бъде аматьорска проява.

Константинов сподели, че петте европейски квоти са твърде малко за Олимпиадата и определи регламентът за абсурден. Според него много отбори са ощетени за сметка на други тимове, които са далеч от класата на тези, които играха в Берлин, включително и България.