Волейболният ни национал Теодор Салпаров бе разочарован от загубата с 03: от Франция, която ни коства участието на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Той обаче сподели, че още от днес, вече всички в българския волейбол трябва да започнат да мислят за Световното първенство, на което страната ни е домакин през 2018 година.

"Най-много съжалявам, че не успях да отида на още една Олимпиада, мечта на всеки спортист. И за това поколение след нас, защото така се губят точки за световната ранглиста, и да усетят какво е на Олимпийски игри," сподели Салпаров пред БНТ.

"Трябва да се види и да се мисли за следващата Олимпиада, и да се дава шанс на младите, в Световната лига, да добиват опит и самочувствие. Когато играеш много мачове, няма напрежение, така правят всички - американски, французи. Не казвам, че си тръгвам, но трябва да помагаме, когато има първенства, а Световната лига, която е всяко лято - там да се обиграват младите," обясни пиберото.

"Това е голямата цел, трябва всички усилия от днес да се насочат към Световното през 2018-та. Тези, които играят в топ отбори, да помагат, и да направим едно добро Световно, защото когато 13 000 те подкрепят във всеки момент, е много различно. Когато започнеш добре в "Арена Армеец", даваш не 100, а 200% от себе си," завърши Салпаров.