Капитанът на националния отбор на България по волейбол Владимир Николов обяви края на кариерата си в тима. Днес нашите отстъпиха с 0:3 пред Франция и загубиха шансове да участват на Олимпиадата в Рио. Ветеранът вече бе обявил, че ако не се класираме за турнира ще сложи край на изявите си с екипа на България.

В изказването си за представянето на тима ни на квалификацията в Рио обаче Николов бе на противоположно мнение от селекционера Пламен Константинов. Треньорът бе разочарован, докато според капитана представянето ни е максимум.

„Това беше последният ми мач с националната фланелка. Съмнявам се, че ще се върна. Не смятам, че можехме повече. При тези обстоятелства и здравословните проблеми, това беше максимумът ни”, започна Николов пред БНТ.

„Мога да пожелая на младите да са здрави, да тренират сериозно и да постигнат повече от мен един ден”, продължи капитанът на България.

„Волейболът е единственото, което мога да правя добре. За съжаление, не мога да върна часовника назад. Моето време изтече. Не харесвам думата трябва. Отборът ни има страхотен екип и много добър треньор - за момента не са необходими никакви размествания.“

„След мен идват Соколов, Учиков, Желязков, дано не изпусна някого“, завърши Николов.

38-годишният Владо Николов има 140 мача за България. Той е в националния ни отбор от 1997 година и е спечелил три бронзови медала – от световно първенство, световна купа и европейско първенство.