Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов коментира драмите в последните няколко седмици. По-рано днес официално Радостин Стойчев и Матей Казийски се оттеглиха от тима. На общото събрание в Правец един от вицепрезидентите на федерацията обяви, че новият селекционер е Мартин Стоев. Няколко часа след това обаче президентът инж. Данчо Лазаров излезе и обяви друго – няма нов треньор, той ще бъде избран в понеделник. Федерацията ще избира между трима претенденти – Камило Плачи, Мартин Стоев и Пламен Константинов.

“Според мен, поради липса на време и много други причини, най-подходящият треньор е Камило Плачи. Той познава всички момчета, работи с нас 4 години и стилът на работа няма да бъде променен. Според мен, моето лично мнение е, че той е най-подходящият и добър избор. Това обаче не зависи от състезателите и аз ще приема избора на федерацията”, коментира Владо Николов. Не е тайна, че капитанът на тима ни и Мартин Стоев отдавна са в открит конфликт. Това е може би една от причините Стоев още днес да не беше обявен официално за нов селекционер. Ако се стигне до назначаването му в понеделник, Владо Николов е уверил, че ще забрави старите вражди и ще играе под негово ръководство.

“Не мога да разбера защо въобще се спекулира с участието на даден състезател в националния отбор. Ще го кажа по начина, по който аз го възприемам. Това е въпрос на чест, на лично желание и човек, който играе за националния отбор, защитава интересите на България, защитава фланелката. Пред мен този въпрос не е съществувал. Смятам, че когато става въпрос да се играе волейбол в националния отбор, нещата са много над личните отношения между когото и да било. Поне за мен е така, явно за други не е. Никой не смята, с изключение на Матей, да напусне националния отбор при друг треньор”, заяви още капитанът пред ТВ7.

“Това, което става, са лични борби. Една война, която беше започната заради лични интереси. Нещо, което оказва влияние върху отбора, колкото и неприятно е да го кажа. Най-малкото, защото в свободното си време играчите не успяват да почиват пълноценно, защото мислят и се занимават за нещата, които стават, а те определят тяхното бъдеще. Надявам се въпросите да бъдат решени в най-скоро време. Подготовката за Олимпиадата вече трябва да започва. Колкото по-спокойно е около и вътре в отбора, толкова по-добре за всички. Това е война в мирно време, което става в момента. Категорично е против интересите на волейбола, защото нарушава спокойствието вътре в отбора и ни пречи на подготовката”, коментира волейболистът./БЛИЦ