Националният отбор по волейбол се събира тази вечер, за да може от утре да стартира последната част от подготовката си за предолимпийската квалификация в Берлин.
 
Треньорът Пламен Константинов остави днешният ден като почивен за тима, за да може всички да посрещнат подобаващо Нова година. На 2 януари са планирани две занимания в София, а на 3 януари волейболистите летят за Берлин.
 
Припомняме, че първата среща на България от турнира в Берлин е срещу Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа "трикольорите" спорят с Русия, а на 8 януари играят с Франция от 18:00 часа. Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за 3-о място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Заелите 2-о и 3-о място ще се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май.