Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обяви при завръщането на тима ни след двете контроли със Сърбия, че е доволен от проверките, но има забележки към мотивацията на играчите си.
 
Възпитаниците му загубиха двата мача с 1:3 и 0:3, а Константинов подчерта, че не резултатът е бил най-важен.
 
"Това, което най-много не ми хареса, беше може би леко немаксимално влагане във втория мач, това е! Мотивационно имаше очевидна разлика между настройката на двата отбора. Сърбите играха на максимум, а ние като че ли излязохме просто да изиграем мача. Мисля, че има време и за празници, и затова мисля, че подходихме неправилно. Ние направихме един разговор с момчетата и всички се съгласихме и обединихме около едно общо заключение, че не сме подходили по най-добрия начин за втория мач специално", заяви Контантинов.
 
Треньорът заяви, че е видял познати проблеми в играта ни, но до началото на олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари) има време те да бъдат поправени.
 
"Трябва да се опитаме да решим проблемите в следващата една седмица. В повечето ситуации иначе с изключение на последния гейм във вчерашния мач, геймовете са или на 2 или на 3 точки разлика. Това означава, че с малки корекции и всеки да добави малко от себе си, можем да изравним нещата. Но няма някаква паника, спокойно!", обяви наставникът на нашите.

На олимпийската квалификация в Берлин между 5 и 10 януари нашите срещат - Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа "трикольорите" спорят с Русия, а на 8 януари играят с Франция от 18:00 часа. Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за 3-о място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Заелите 2-о и 3-о място ще се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. В другата група са отборите на Германия, Полша, Сърбия и Белгия.