Данчо Лазаров загуби за първи път като президент гласуване в Управителния съвет на БФВолейбол, считан за негов бастион. Инженера не е на себе си след това, което се случи днес. С 12:11 гласа подкрепящите Любо Ганев отстояха искането на Инициативния комитет за извънредно събрание на централата, което ще е в София на 16 януари. 

На телефона на кандидата се е осъществила връзка с Варна за решаващия глас.

Ганев е парирал всички опити за юридически хватки на нежелаещите форума, показвайки перфектни познания на Устава. 

"Стига сте увъртали, нека да приключваме, че Борето ще закъснее за пресконференцията си в 13 часа, а от 13:30 има друга и ще се издъни“, пошегувал се накрая Любо със стария си приятел и новоизлюпен съперник.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Настоящият шеф на волейбола Данчо Лазаров обеща да не изключва Ганев от УС, с което да го лиши от право да иска президентския пост. „Нямам енергия да водя битки, не виждам смисъл в това. Не бих приел и поста почетен председател“, обяви Лазаров.

Извънредното Общо събрание ще се проведе при следния дневен ред:

1. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на членовете на УС на сдружението Обсъждане и вземане на решение за избор на членове на УС на сдружението и определяне на срок на мандата на УС.

2. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на председателя на УС на сдружението.

3. Обсъждане и вземане на решение за избор на нов председател на УС на сдружението.

4. Обсъждане и вземане на решение за изменяне на устава на БФ Волейбол както следва: Обсъждане и вземане на решение за определяне на максимален брой последователни мандати на председател на УС на сдружението.