След 18 години начело на волейбола инженер Данчо Лазаров обяви, че няма намерение да се кандидатира за нов мандат, нито пък да става почетен председател на родната федерация. Така той най-после омекна, предвид вълната недоволство и желанието да бъде най-после свален от власт.

На извънредно Общо събрание на 16 януари ще бъде избран нов президент, а битката ще е между досегашния вицепрезидент Любомир Ганев и члена на УС Борислав Кьосев.

"Исках да ги успокоя, че могат и двамата (Борислав Кьосев и Любомир Ганев) спокойно да се кандидатират. Казах му на Любо, че такова нещо като изваждане от Управителния съвет на 20 декември аз няма да инициирам и няма да допусна това да стане. Така те двамата гарантирано са членове на Управителния съвет, доколкото зависи от мен, за да си запазят възможност за кандидатстване за председателското място", обясни Лазаров пред bTV.

Той е начело на БФВолейбол от 2001 г. Съществува възможност Лазаров да запази влиянието си, ако бъде избран за почетен президент, тъй като постът дава сходни функции с този на президента. Лазаров обаче е категоричен, че няма да приеме да бъде почетен президент. "Не че нямам енергия да водя битки, но не виждам особен смисъл в това. Няма да приема поста почетен председател", каза Инженера. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Ганев малко попрекалява в твърденията пред хората. Казах му "Недей да очерняш хората, с които утре би продължил да работиш", обясни Лазаров, като по този начин скочи на волейболната легенда.

В дневния ред на заседанието на 16 януари влизат следните точки: освобождаване на настоящия УС и избиране на нови членове, избор на нов председател и промяна на устава за определяне на максимален брой последователни мандати.

Кандидатурата на Кьосев е издигната от Сливнишки герой. На пресконференция до него днес застанаха бившият национален селекционер Мартин Стоев, треньорът на младежкия национален отбор Пламен Христов, шефът на Националната волейболна лига Мина Николова и президентът на Миньор (Перник) Петър Първанов. Кандидатурата на Кьосев е подкрепена още от Белоградчик и Етрополе.