Волейболистите на Левски София размазаха Монтана 3:0 (25:17, 25:19, 25:18) в първата им среща от четвъртфиналния плейоф в efbet Супер Волей и са само на победа от класиране на полуфинал. Срещата се игра в пълната зала “Левски София” в столицата. Играе се до 2 победи от 3 мача, а втората среща е на 7 април от 18:00 часа в Монтана.

Почти през цялото време волейболистите на старши треньора Николай Желязков имаха преднина и така трите гейма на срещата се развиха по идентичен сценарий, в който "сините" контролираха играта и не даваха големи възможности на съперника си.

Най-резултатен за Левски бе Венислав Антов, който завърши с 18 точки. По 10 прибавиха Александро Торо и Владимир Гърков. За Монтана Илиян Преспов завърши с 9 точки.

В другия двубой, игран по същото време, шампионите от Хебър се наложиха с 3:0 (25:21, 25:20, 25:19) гейма над приятната изненада от редовния сезон Берое.

В двубоя в Пазарджик също липсваха изненадите, макар че до средата на първия гейм Берое водеше с четири точки. Много по-опитният състав на Хебър обаче бързо преодоля колебливия старт и в крайна сметка се поздрави с чиста победа.

Мач номер 2 от серията е в петък, 7 април в Стара Загора, като тимът на Берое ще се нуждае от задължителна победа, за да форсира решителен трети сблъсък в Пазарджик.