Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Любо Ганев нареди на волейболните национали да постигнат победи и в трите мача в София от втората фаза на световното първенство. "Лъвовете" се изправят срещу Иран днес от 20:40 часа в "Арена Армеец", а в същия час ще играят и срещу САЩ (в събота) и Канада (в неделя). Победите са задължителни, за да стигнем до финалната шестица в Торино. 

"Книгата ми е много тежка и не ми се ходи сам в Италия. Как ще ги нося - 20-30 книги... Момчетата трябва на всяка цена да постигнат три победи в София и да се класираме за финалната шестица в Торино. Тогава ще им дам по две книги и всеки ще носи, ще си разпределим багажа за самолета", сподели в типичния си шеговит стил Любо Ганев по време на представянето на книгата-фотоалбум "Светът отвисоко". То се състоя в залата за пресконференции в "Арена Армеец" и премина при огромен интерес. Сред присъстващите бяха и другите звезди от близкото минало - Мила Кьосева и Антонина Зетова, както и Йорданка Благоева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Повече от половин час Ганев надписваше копия от изданието и лично ги връчваше на многото желаещи да се сдобият с луксозното издание. 

Авторите на 200-страничната книга "Светът отвисоко" Владимир Памуков, Тодор Шабански и доайенът на спортната фотография Бончук Андонов показват легендарния спортист със снимки и истории, повечето от които се публикуват за първи път. Включително и италианска фоторепортерка е съдействала на екипа, предоставяйки снимки на Ганев от славната му кариера на Апенините. 

"Светът отвисоко" е фотоисторията на един от най-популярните и обичани волейболисти на планетата. Наред с уникалните фотографии обаче, Любо Ганев е представен с неговите стотици забавни и поучителни случки, които съпътстват гиганта през целия му житейски път. Ще видите Любо в пълната му светлина: като неудържим малчуган в Русе, после като звезда на световния волейбол, като шеф, работещ неуморно за доброто на българския и световния волейбол, като бизнесмен, като любящ баща и вече дядо, като тв, кино и шоу звезда, като човек който обича да се раздава за хората, да ги радва и подпомага. Плюс множество богато илюстрирани статистики в книгата на Издателство "Книгомания". Цената й е 20 лева.

Авторите разкриха пред БЛИЦ, че и в тази книга са вложили много емоция, като с огромен интерес са вписали прелюбопитните истории, разказани им от Любо Ганев. 

"Шегувайте се! Животът преминава по-лесно, когато се шегувате, повярвайте ми", посъветва гигантът Любо Ганев. 

"Продължаваме поредицата от фотоалбуми за легендарни български спортисти. Нашите звезди заслужават по-голямо внимание и тези книги припомнят на поколенията триумфите и златните мигове на българския спорт", каза Владимир Памуков, който заедно с Тодор Шабански, Бончук и Костадин Андонови, и "Книгомания", вече издадоха подобни албуми за Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Стефка Костадинова и Армен Назарян. 

"За нас като автори беше истинско удоволствие да работим по книгата. В нея всеки ще намери не само малко известни факти и уникални снимки, но и много удивителни истории, които показват пътя към високото, към върха. Истински се смяхме и забавлявахме още докато събирахме и обработвахме историите. В изданието има много настроение и класа, вярвам, че ще се понрави на всеки, тъй като Любо е магнетична личност, която  обича да се раздава за хората, да ги радва и подпомага", разказа Тодор Шабански.

"Волейболният свят се прекланя пред триумфите му. Той правеше всичко с майсторство и лекота, но и с хъс, амбиция, които подлудяваха феновете. Те го боготворяха заради спортното шоу, а той ги даряваше с незабравими атракции. И до днес българският гигант все още е лидер в класациите, а това му осигурява статут на феномен и легенда в историята на световния волейбол. Любо Ганев - огромната отворена душа на един знаменит спортист и велик човек, представена за първи път в пълния си блясък с фотоалбума „Светът отвисоко", пише в обръщението на авторите към читателите.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ